27.3.2017

KEVÄTTÄ TASSUISSA




No lopultakin tiet vähän kuivempia. Pellot ja tienpientareet tosin ovat vieläkin märkiä ja mutaisia. Sinne jos koiruudet astelevat, ovat kyllä heti mudassa. Ai että on mukavata putsailla mutaisia koiria. No juoksuisia narttuja taitaapi olla meidän nurkilla, sillä sen verta paljon meidän 3-vuotias Kovu herra haistelee. Muita tuttuja kevään merkkejä on keskustelupalstojen koiran paskakeskustelut. Allekirjoittanutta ei kiinnosta. Meidän koirat eivät tee tielle ”jätöksiä”. Ei olla mitenkään erityisesti opetettu, mutta eivät vaan tee. Vaikka kaikki koirat ovatkin yksilöitä, niin kyllä pentukoira vaan oppii matkimalla ja seuraamalla vanhempia koiria.



LISÄÄ KEVÄÄN MERKKEJÄ



Lisäksi viime vuosina on keväisin tullut esille hyvin ikävä asia, nimittäin myrkkyjen levittäjät. Tämän sairaan ihmismielen analysointiin en käytä palstatilaa enempää…….. ainakaan toistaiseksi. Totean vaan, varokaa koirien omistajat ja pitäkää silmät auki. Olisikin hyvä, jos koirille olisi opetettu sylkäisemään suu tyhjäksi käskystä. Meidän ahneet kaverit eivät kyllä niin tee. Jollakin kuulemma toimii. Kyytkin alkavat jo heräillä talviuniltaan, mikä tekee luonnossa liikkumisen koirien kanssa taas astetta haastavammaksi. Kaksi vuotta sitten Kovu löysi talviuniltaan heränneen kyyn paistattelemassa kannon nokassa. Tietenkin työnsi kuononsa kyyhyn ja haisteli. Tällä kertaa päästiin pelkällä säikähdyksellä. Ilmeisesti käärme oli vielä kohmeessa, kun ei pistänyt. Kovu on kyllä sellainen raatokoira, että löytää kaikki elävät ja kuolleet elukat luonnosta. Viimeksi noin kuukausi sitten mökillä löysi kuolleen hiiren. Sitäkään ei onneksi kerennyt hotkaista.




Kovu

MYSTISTÄ

Itsellä ollut nyt muutaman viikon vasen jalka kipeä, mikä on jonkin verran rajoittanut koirien ulkoiluttamista. Onneksi meitä on kaksi taloudessa, joten toistaiseksi olemme pärjänneet. Tässä tilanteessa taas kiittää siitä, että on koiralla kaveri. Nimittäin juoksuttavat toisiaan mukavasti ulkona. Mystistä kyllä Kovukin on ruvennut nuolemaan vasenta etutassua jo jonkin aikaa. Mitään näkyvää syytä en löytänyt. Ja yhtään ei onnu ja juoksee ihan normaalisti. Jospa se myötätunnosta minua kohtaan nuolee iltaisin tassuaan. No ei kait sentään, mutta mystistä kylläkin. Täytynee viedä se koiralääkäriin, jos ei kohta ala lopettaa nuolemista.

Tällä hetkelle nukkuvat tupla koiruudet mahat täynnä hyvää ruokaa…

Alkanutta kevättä toivottavatElsa ja Kovu



Tuplakoiruudet


Ei kommentteja: