8.4.2017

AINA EI VAAN JAKSA….Niin kuin me ihmiset, niin koiratkin ovat yksilöitä. Ja jokainen päivä on jokaisella erilainen. Ihan oikeesti! Mielialat ja energiatasot vaihtelevat päivittäin. Joskus sattuu päiviä kahdenkin koiran taloudessa, että ei vaan jaksa. Ja tämä onkin sitten mystistä. Sitä ei vaan tiedä etukäteen. Vaikka oltaisiin edellisenä päivänä riehuttu ja leikitty jne. Niin ei voi vannoa, etteikö olisi energiaa pienen kylän verran. Toisaalta välillä, vaikka ei oltaisikaan riehuttu, niin joskus ei vaan jaksa. Sen olen huomannut, että kun ovat päivän kaksistaan ovat väsyneitä. Mielellään siis nukkuvat silloin, kun joku on kotona. Torstaina ei Kovua huvittanut ihan kauheesti leikkiä, vaan halusi ottaa rennosti…nauttia hyvästä ilmasta.
Kovu ei jaksa

Kovu on muutenkin enemmän tutkijaluonne. Toki eipä ihme, kun on uros. Näin keväisin haistelee narttujen ”tuoksuja” selvästi enemmän.  Ainakin osaa pyytää ulos, vaikkei varsinasta hätää olisikaan. Kun Kovu pyytää, niin silloin mennään. Sen se osaa tehdä selväksi. Nousee nimittäin sohvan selkänojalla ja tuijottaa. Ja kun pääsee ulos, niin sitten haistellaan. Niin ihania narttujen tuoksuja.
Elsan omat leikit

Elsalla on ihan omat leikit. Eikä varmasti ei ole koskaan liian väsynyt leikkiin pallon kanssa. Keskenään ne leikkivät lähinnä silloin, kuin ei ole muutakaan tekemistä. Luojan kiitos, ettei kovin usein sisällä enää.  Yleensä näin tapahtuu metsä/peltolenkin jälkeen mökillä. Silloin juoksevat itsensä täysin uuvuksiin. Ilmeisesti kävelylenkki toimii hyvänä lämmittelynä. Paini ja toistensa takaa-ajaminen ovat näiden kavereiden yhteiset lempileikit.

Vaikka koiruuksia onkin tuplasti, niin ulos on aika ajoin päästävä kahdestaan jommankumman ihmisystävän kanssa. Silloin selkeesti on ”laatuaikaa". Ja näyttävät tästä myös nauttivan. Eli, vaikka ovatkin tiiviisti kavereita, niin välistä on saatava olla myös ilman koirakaveria. Tuplasti koiruuksia tarkoittaa siis aika ajoin myös tuplasti kävelylenkkejä. Mutta tuplasti myös hyvää seuraa.

Ei kommentteja: