19.4.2017

ARVATKAAPA, KUMPI ON KUMPI?

Kumpi on kumpi?

Toinen koiristamme on ihan puhdasrotuinen Saksanpaimenkoira. Ja toinen on rottweilersaksanpaimenkoiramix. Mutta kumpi on kumpi? Yleensä arvaajat arvaavat väärin. Elsa on sakemanni. Ja Kovu on se mix. Sekarotuinen, tai rotukoira. Itselleni se on täysin sama. Kaikki ne ovat aivan yhtä rakkaita.
Kolmen Bullmastiffin jälkeen meille vaan tuli mieleen hommata sakemanni. Ja sitten seuraavaksi mix. Kaikista meidän koirista on tullut kaverukset keskenään. Aina uuden pennun tulo on kumminkin aluksi jännittänyt. Ja kun Kovu saapui Elsan seuraksi, niin suoraan sanoen aluksi hirvitti. Elsa teki kyllä talon säännöt selviksi ensi hetkestä lähtien. Vielä tänä päivänäkin komentaa Kovua samalla tavalla. Kovu ei vaan kauheasti välitä, ainakin jos sattuu olemaan, sillä päällä.
Mutta kun taloon tulee toinen koira, niin ensimmäinen koira kouluttaa pentua. Ja pentuhan oppii myös matkimalla. Siksi olen kutsunut meidän koirien hankintaa ”positiiviseksi kierteeksi”. Tavat siirtyvät todella hienosti seuraavalle sukupolvelle. Saas nähdä kuinka kauan meillä tämä kierre jatkuu???

Ei kommentteja: